Alla inlägg under april 2010

Av smoothie - 13 april 2010 17:45

Vecka 19

Kroppen:
Nu börjar du komma halvvägs genom graviditeten. Det kan vara bra att reflektera över sin livssituation och det som ska komma. Tanken förändras från ”nu är jag gravid” till att ”nu väntar jag barn”.

Blodvärdet sjunker och barnet behöver mycket järn. Nästan alla gravida kvinnor behöver ta järntillskott. Blodtrycket kontrolleras regelbundet på barnmorskemottagningen. Det är vanligt att det sjunker lite, eller stannar på samma nivå som tidigare. Om blodtrycket går upp kan det vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.

Livmodern växer allt mer och magen börjar få en rund form i profil. Vissa kvinnor kan känna av foglossning omkring den här tidpunkten. Det kan yttra sig som en diffus värk runt bäcken och neråt låren. Under senare delen av graviditeten kan man få problem med ryggen, man kan till viss del motverka det genom allsidig kroppsträning som dessutom gör att man får bättre kondition.

Fostret: Små, ljusa hårstrån så kallade lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.

Träningstips

Ta gärna promenader, simma eller gympa i den utsträckning och takt som känns behaglig. Cykling är också bra, det stabiliserar bäckenet. Du kan även träna upp samarbetet mellan nerver och muskler i bäckenet genom knipövningar. Dra ihop musklerna i bäckenbotten, mjukt men kraftfullt och håll sedan kvar så länge du kan och släpp sedan efter. Upprepa några gånger. Genom att man lär sig behärska bäckenbotten så underlättas förlossningsarbetet och gör att du snabbt kommer i form efteråt.

Av smoothie - 13 april 2010 17:21

Nu har man inte skrivit på länge men har verkligen inte haft ork till det.

Vi har kollat på en trea som vi verkligen ville ha.. Riktigt fräsch och inte alls mkt jobb på den så vi la ett bud.. Och så la vi ut våran lgh på annons och vi har en som verkligen vill ha den här lgh och hon är villig att betala 60 000 för den här, och det är bra för ja betalde bara 30 000 när ja köpte den. Men nu ett par lagt över vårat bud och vi har inte råd att gå upp högre än det budet vi la, så det är lite surt. så vi funderar på att köpa en annan två som är lite större än den tills det dyker upp en trea och då kan våran kompis köpa den tvåan isånafall för det är hon som egentligen vill ha den men hon får inge lån just nu. Vi känner att vi egentligen måste sälja den här tänk om man väntar och säljer den senare då kommer man inte få det priset vi får nu , tanke på att dom andra tvårona  här har gått för 30-35 000 det negativa med det är ju att vi får flytta två gånger men vi inte hur vi ska göra.. Vi vill verkligen ha den där trean men har man inte råd med mer lån då får man hoppas att det dyker upp snart en ny trea för det är inte ofta det dyker upp 3or...



I fredas så var vi och såg den lille :) så mysigt.... Den stod på huvudet och mot ljumsken ville inte riktigt vara med på bild, så blev jag framflyttad till den 10 september istället för den 2 sep så man var ju inte i den veckan man trodde att man var i men men det gör inge den kan ju ploppa ut när den känner för det..  Barnmorskan hon kunde inte riktigt först kolla på hur hjärtat såg ut så var påväg att på en ny tid, men så testade hon en annan som man drar över magen och då lyckades hon kolla så att allt såg bra ut. SKönt det iaf inte för att ja skulle ha nått emot att få se den lille en gång till :)

Så nu har man kontaktat min barnmorska och den 19 maj skulle ja få träffa en ny barnmorska för min slutar den första maj.
Men lika bra det min var ju lite snurrig, behövde inte äta järntabletter sa hon men ska få göra ett nytt test nästa gång.


Solen skiner och det har nästan varit 20 grader varmt i solen värsta sommarvärmen

Av smoothie - 6 april 2010 12:43

Snart är det fredag och man e ledig :) så ska man få se vårat lilla mirakel igen längtar så efter dig.. 


inte många dagar kvar , önskar att det vore september nu så man få hålla dig i famnen love u baby :)

Av smoothie - 6 april 2010 12:10

Har haft ont i ryggen sen i lördas inte så skönt när det verker konstant så i kväll får vi se hur det går på jobbet på kvällen är man ju bara två och det är ju ganska tungt jobb man har, men ska iaf åka dit och se hur det går blir det värre får ja åka hem mer kan man ju inte göra så mkt..


Har  beställt lite kläder till mig o bebis :) lite bodysar och sånt ska bli kul när det kommer :)

tvätten kallar innan jobbet

Av smoothie - 4 april 2010 17:25

Vilket underbart väder det här :) så härligt när man kan sitta på balkongen och bara koppla av mysa med katterna :)

Nu har man jobbat nästan hela påskhelgen så i kväll är man ledig och i morron så nu har man helg...
Hoppas verkligen att det är sånt här väder i morron, fast det skulle regna och så men det hoppas vi inte på vill ha sol


Ikväll blir det tacos det har blivit våran helgsmat och förhoppningsvis lite glass beror nog på hur mätt ja e :)
Sen ska man bara ligga i soffan o kolla på film eller så :)

Av smoothie - 3 april 2010 10:15

  6 dagar kvar tills vi får se dig igen :) ska bli så mysigt att få se dig längtar så efter dig vårat lilla mirakel :)

:)

Av smoothie - 3 april 2010 10:15

Du har en snabbare ämnesomsättning och en ökad blodmängd i kroppen, det kan ha en positiv inverkan på ditt hår och dina naglar. Hos vissa gravida kvinnor kan de höga östrogenhalterna ibland påverka huden i ansiktet. Fenomenet kallas kloasma och uppträder hos ljushyade som mörka fläckar och mörkhyade som ljusa. När hormonhalterna sjunker bleknar oftast fläckarna. Om du solar kan fläckarna i ansiktet förstärkas. Använd ett bra solskydd.

Det kan snart vara aktuellt med järntillskott, de allra flesta gravida kvinnor behöver järntillskott från och med den 20:e graviditetsveckan. Läs mer om järntillskott.

 
 

Barnet är 13-15cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 280g. Det börjar nu få anlag till de permanenta tänderna under de redan klara mjölktänderna. Talg från barnets talgkörtlar blandar sig med hudceller och bildar fosterfett/vernix. Fosterfettet skapar en vattentät barriär som hindrar barnets hud från att bli uppblött i fostervattnet. Nerverna i barnets kropp täcks med myelin, ett fett ämne som isolerar och möjliggör det snabba, friktionsfria utbyte av information som krävs för att en människa ska kunna koordinera och balansera sina rörelser harmoniskt. I tarmkanalen börjar magsafter produceras, de hjälper till att absorbera fostervatten och föra det vidare till njurarna. Där filtreras och renas det för att sedan utsöndras igen till fostervatten.

Foto från vecka 19 från Lennart Nilssons bok Filmen Kärlekens Mirakel går att köpa direkt i Gravid shop. Publicerat med tillstånd av Albert Bonniers Förlag.

 
 
 

Av smoothie - 3 april 2010 09:42

   Det är så underbart väder solen skiner och fåglarna kvittrar snön är snart borta :) så skönt me like :)

Långfredan var både ja och S lediga samtidigt det är inte ofta. Det regnade,haglade,regnade,solen tittade fram,det regnade igen riktigt aprilväder, så vi låg hela dan och kollade på film :) skönt att inte ha något speciellt att göra. Vi kollade på pippi på rymmen nostalgi säger ja bara, sen blev det iaf ner till ica och handla lite påskmat tanke på att jag jobbar påskafton och påskdagen...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Smootihes


Ovido - Quiz & Flashcards