Alla inlägg den 31 augusti 2010

v39

Av smoothie - 31 augusti 2010 13:53

Vecka 39

Kroppen: Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.

Av smoothie - 31 augusti 2010 13:01


 


Detta inlägg är till er alla som fått era mirakel :) stort grattis till er :) 


Grattis till er alla som har fått era underbart söta mirakel :)


Frugan: Världens bästa :) som fick en son den 10/8 sötaste killen :)  saknar dig, längtar att man få träffa er  så vi kan gosa med varandras bebisar :)

http://livetmedpyret.blogg.se/



Anouk: Helskön tjej som skriver på ett helt otroligt sätt så levande och beskrivande hoppas att man kan träffas någon gång och hålla kontakten. Som fick en dotter den 21/8 hur söt som helst lillatrollunge :)

http://anouk.blogg.se/index.html


Paula : En gammal arbetskompis som e hur grym som helst alltid så glad :) Nu får vi ut och gå  på power promenad med våra barnvagnar :) Som fick en dotter den 24/8


Jenna: Härlig tjej som alltid verkar vara så go och glad :) som fick en dotter den 24/8 hur sockersöt som helst :)

http://gumsalumsa.blogg.se/



Ni är helt underbara människor mys som bara den med era mirakel, mina tankar går till er :)


Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4 5 6
7
8
9 10 11
12
13
14 15
16
17
18
19 20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Smootihes


Ovido - Quiz & Flashcards