Alla inlägg den 16 mars 2010

Av smoothie - 16 mars 2010 20:50

Vecka 16

Kroppen: Den här perioden är ofta en roligare tid av graviditeten och många känner sig lite piggare igen. En del som fött barn förut kan känna att något rör sig i magen, det kan kännas som pirrande bubblor eller som en fisk som spritter till.
Ditt hjärta pumpar 20 procent mer blod än tidigare och det kommer att öka betydligt fram till i slutet av graviditeten.

Fostret: Fostret mäter cirka 16 centimeter och väger omkring 100 gram. Fingernaglar har bildats och fostret kan rynka pannan, röra ögonen och svälja. Fostret kan även ta tag i navelsträngen och börja undersöka det vattenfyllda rummet som det befinner sig i. Det omges av ungefär 300 milliliter vatten som byts ut flera gånger per dygn vilket behövs eftersom fostret kissar ungefär med 45 minuters mellanrum. Vattnet fungerar även som stötdämpare.
Redan nu har barnet troligtvis utvecklat sitt smaksinne. Barnet kan höra och rycker till om något plötsligt ljud uppträder nära magen. Ljudnivån inne i magen är annars ungefär lika hög som när man står på en trafikerad gata i staden eftersom alla ljud i mammans kropp förstärks i fostervattnet.

Faktagranskad av Gudrun Abascal, chefsbarnmorska på BB Stockholm och författare till böckerna ”Att föda” och ” Att möta förlossningssmärtan”.

Av smoothie - 16 mars 2010 20:23

I helgen har man knappt haft tid att vara inne på bloggen .

Vi har haft en underbar helg:)

Fredas så var vi hos min syster och käka god midda sen hem mysa i soffan o bara kolla på tv :)
Lördag så städade vi tvättade bilarna så dom blev super fina :) härligt väder var det oxå, sen hem och baka kladdkakemuffins, fixa tårta och smörgåstårta och lite pastasallad innan folket kom hit :) sen blev det massa god mat och lite alkoholfria drinkar och melodifestivalen berättade för resten av kompisarna att man e gravid :) snacka lite skit och bara ha det trevligt :)
Sönda så blev det bara att ta det lugnt ligga i soffan o mysa, tog en skön promenad tillsammans hem och mysa i soffan, Sen på kvällen bade vi tillsammans det var längesen så det var riktig mysigt :)
Så helgen har varit helt underbar :)


Av smoothie - 16 mars 2010 20:16

Nu ligger man i sängen med datorn i knät.. Är så trött idag och har huvudvärk så man har inte så mkt ork för nått just nu. 

Började idag på mitt gamla jobb igen så mkt att prata om roligt att vara där fast det e kaos men hoppas det löser sig snart.


Jag och S har varit barnvakt åt mina systersbarn medans syster har varit på kören och så..
Den mellersta killen han är så söt han kom till mig och sa att han tycker att jag är så snäll och han älskar en :) han e 5 år mysigt sånt är alltid skoj att höra :)


Tack S för att du är du älskar dig massa :)

Ovido - Quiz & Flashcards