Alla inlägg under september 2010

Av smoothie - 6 september 2010 11:58

Vecka 40

Kroppen: Förlossningstidpunkten är nådd och värkarna kan nu förväntas att börja. Det är vanligt att man som förstagångsföderska går över 40 veckor, man anses inte vara överburen förrän efter vecka 42. Skulle det dröja längre övervakas fostret noga och man blir ofta igångsatt. Exakt vad som gör att förlossningen startar vet man inte. Det är troligen barnet som sätter i gång den. Många funderar över om det är möjligt att sätta i gång förlossningen själv genom att springa i trappor eller äta speciell mat. Det finns dock inget sätt att själv tvinga i gång förlossningen, utan barnet kommer när det är klart. Förlossningen sätts bara i gång på sjukhuset om det finns någon medicinsk anledning, till exempel att du har högt blodtryck. Trycket från barnets huvud mot livmoderhalsen kan påskynda förlossningsstarten. Trycket gör att det utsöndras oxytocin, ett hormon som signalerar till livmodern att den ska dra ihop sig. När livmodern drar ihop sig allt oftare och starkare, trycks barnets huvud ännu mer ner mot livmoderhalsen. Den ger efter så småningom och börjar öppna sig.
Det kan hända att trycket blir så stort att fosterhinnan riskerar att spricka, vilket gör att fostervatten börjar rinna ut. Kontakta då alltid förlossningsavdelningen för vidare information och omhändertagande. Om man mår bra och inte fått värkar än kan man få åka hem igen.

Barnet: Fostervatten byts ut var tredje timma och produceras på nytt ända tills barnet är fött. Om det däremot finns mekonium i vattnet kan det vara en signal om att barnet är stressat eller inte mår bra och då får man stanna kvar för att kunna övervaka barnet.
Barnet är redo att möta omvärlden, 92 procent av alla barn föds mellan vecka 38-42.


Av smoothie - 2 september 2010 14:29

Nu har man kommit hem från en 1 timmes promenad skönt att komma ut lite grann, men det blåste lite kallt.


Så blir det vila en stund innan det e dags att förberda maten kväll blir det lax och bulgur,sallad och kanske någon kallsås till får se om man orkar göra det..


Sen så ska ja o älsklingen lämna audin för service sen blir det en promenad till man får passa på när det e bra väder, om inte regnet kommer, kom några droppar nu sista biten,


Nej mysa ner sig med katterna och vila en stund

Av smoothie - 2 september 2010 12:34

lilla fröet

Du lilla frö

vi har sått dig

du växer där sakta men säkert ,

vi ger dig föda

vi ger dig värme och kärlek

du kommer bli en av dom vackraste blommarna.

Du lilla frö

Av smoothie - 2 september 2010 11:40

Det var längesen man såg dig lilla solen :) så skönt att du vill titta fram :)Det är inte kallt heller så skönt :) me like blir en promenad sen.

Men först ska miss sophie komma hit på en fika medans hon har håltimme mkt trevligt :)

Sitta och snacka en stund utan att karlarna sitter och lyssnar ;)


8 dagar kvar :) tiden går fort :) men det gör inge om h*n kommer snart för det skulle vara väldigt mysigt :) men du får komma när du e redo mamma o pappa väntar med spänning på dig :)

Av smoothie - 1 september 2010 16:59

Det är bara 9 dagar kvar innan det e bf tänk snart har vi vårat lilla underverk :) man har gått och haft den lille i sin mage i 9 månader helt otroligt :) man har känt/känner den lille där inne och snart är den här hos oss vi kan hålla, krama pussa på den åå vad ja längtar så för att få ha dig i min famn :)


Denna graviditet den har bara flytit på inga speciella krämpor eller foglossning eller nått sånt


men idag är det så grått och kallt hösten är påväg iof kan det vara väldigt mysigt :) men det behöver inte bli så kallt på en gång,måste snart plocka fram vinterkläderna

Har tagit mig ett varmt bad var så stel i nacken ,

Ovido - Quiz & Flashcards